Želite potovati?
Izberi iz trenutne ponudbe

SEVERNA IN JUŽNA KOREJA

Cena že od: 3750 EUR
Severna Koreja – ena najbolj kontroverznih držav na svetu, o kateri »slišimo« mnogo nenavadnega. Kakšna je torej resnica? Totalitaristična arhitektura, spomeniki, kipi, obmorska letovišča, velike proslave in še kaj. Vse v znamenju dveh velikih voditeljev. Severna Koreja je zadnji košček planeta, kjer lahko doživiš vse unikatne absurde sistema, kakršnega mi nikoli nismo poznali.
Južna Koreja je fascinantna mešanica tradicije in sodobnosti, unikatno samosvoja. Nudi nam na stotine različnih, zanimivih jedi z nenavadnimi sestavinami. Znamenitosti je več kot dovolj.. Potovanje v Severno in Južno Korejo se ne more primerjati z nobenim drugim.


ODHOD: 27. AVGUST
ČAS POTOVANJA: 15 DNI
NAČIN POTOVANJA: LETALO/MINI BUS

1. dan (27.8.) LJUBLJANA–PEKING
Mednarodni polet iz Ljubljane preko vmesnega letališča proti Pekingu.
Predviden let: LJUBLJANA-CARIGRAD: 20:00-23:20
Predviden let: CARIGRAD-PEKING: 01:25-15:25 (pristanek naslednji dan)

2. dan (28.8.) PEKING / večerja
Pristanek v Pekingu v poznem popoldnevu (ob 15:25). Je to »jet-lag« ali je Peking res tako drugačen? Po dolgih urah na letalih se znajdemo v popolnoma drugačnem svetu. Za začetek je to Kitajska. Peking je naš prvi cilj in ta čas, ki ga tukaj imamo, je najbolje izkoristiti. Bomo lahko počasi preklopili? Seveda bomo, saj smo kmalu soočeni z modernim Pekingom. Časa imamo dovolj za panoramski ogled mesta, sledi prevoz do hotela, večerja in nočitev.

3. dan (29.8.) PEKING–PYONGYANG / zajtrk, kosilo, večerja
Predviden let: PEKING-PYONGYANG: 14:00-16:30
Po zajtrku se počasi odpeljemo na letališče, kjer uredimo vizum za vstop v Severno Korejo. Komaj dočakamo odhod letala v Pyongyang in kratek let ponudi ravno prav časa, da preklopimo v drugačen sistem. Ni nam hudega, ko čakamo, da so obmejne formalnosti zaključene in gremo lahko naprej. Pyongyang je tipična totalitaristična prestolnica, kjer se skriva prenekatero bistvo Severne Koreje. Kakorkoli smo si to mesto predstavljali in tudi videli slike, prav gotovo nas osupne in preseneti! (Po prihodu v Pyongyang se ustavimo pri  Slavoloku zmage (največji na svetu, v spomin zmagi nad Japonsko) in na Trgu Kima Il Sung-a – osrednji trg Pyongyanga. Pred odhodom v hotel si privoščimo še prvo pravo Severnokorejsko večerjo. Prevoz do hotela in namestitev. Nočitev.

4. dan (30.8.) PYONGYANG–HYANGSAN / zajtrk, kosilo, večerja
V Pyongyangu ne manjka velikih spomenikov, stolpov, kipov in zgradb, ki slavijo Kim Il Sung-a ter Kim Jong-a. Najbolje se je prepustiti lokalnim vodnikom, da nam predstavijo vse lepote prestolnice, na katero so tako ponosni. Vmes se oziramo za vsakodnevnim življenjem v Pyongyangu. Kaj vse je drugače, kot v našem vsakdanu? (Dopoldan obiščemo park Mansudae z mozaičnima podobama predsednika Kim Il Sung-a ter voditelja Kim Jong-a, študijsko hišo s knjižnico in središčem za izobraževanje odraslih ter lepim razgledom na osrednji trg in stolp Juche (najvišji kamniti stolp na svetu), popoldan obiščemo spomenik ustanovitvi stranke in rojstno mesto Kim il Sung-a, Mangyongdae) Sredi popoldneva zapustimo Pyongyang in se odpeljemo v Hyangsan. Nočitev v hotelu.

5. dan (31.8.) HYANGSAN–PYONGYANG / zajtrk, kosilo, večerja
Veselimo se, da bomo videli tudi druge kraje Severne Koreje. Seveda ne gre brez zanimivih državnih zakladnice! A seveda, na to so Severno-Korejci nadvse ponosni! Gibljemo se v zavetju Severnokorejskih gora, obkroža nas prelepa narava in številni slapovi. Čudovito! Seveda na poti nazaj proti Pyongyangu uzremo tudi kanček podeželske Severne Koreje. (Jutranji obisk International Friendship Exhibition in templa Pohyon. V naravi si privoščimo piknik kosilo. Po kosilu nekoliko daljši sprehod skozi dolino tisočerih slapov, Manpok. (prbl. 2 uri hoje) Popoldan vožnja v Pyongyang. Po prihodu v mesto večerja. Prevoz do hotela in namestitev. Nočitev.)

6. dan (1.9.) PYONGYANG / zajtrk, kosilo, večerja

Seveda brez obiska Palače Sonca v Severni Koreji ne gre. Oblečeni v naša najlepša oblačila, vstopimo v ogromen kompleks posvečen voditeljema. Ponovno v naših bolj neformalnih oblačilih nadaljujemo z raziskovanjem. Korejci imajo za nas marsikaj pripravljeno, med drugim, danes obiščemo čisto pravi cirkus. (Dopoldan ogled Palače Sonca – Kumsusan (mavzolej predsednika Kim Il Sung-a ter voditelja Kim Jong-a) ter pokopališča revolucionarnih mučenikov. Obiščemo Muzej korejske vojne, USS Pueblo (ladjo ameriške mornarice, ki je še vedno v ujetništvu). Odpravimo se še na metro in raziščemo košček Pjongjanškega podzemlja. Sprehodimo se skozi novozgrajeni znanstveni center in zvečer obiščemo cirkus. Nočitev v hotelu.

7. dan (2.9.)PYONGYANG–izlet v Kaesong in DMZ / zajtrk, kosilo, večerja 
Meja med Severno in Južno Korejo je polna zgodb. Za nas je tokrat najpomembnejša zgodba, da tam stojimo. Seveda smo omejeni, a kaj bi to. Vse to spada zraven. Sledimo programu in odkrivamo košček za koščkom dežele, o kateri smo toliko slišali. Zdaj lahko preverimo, ali vse to drži. (Jutranji odhod in vožnja v Kaesong / DMZ. Ogled muzeja Koryo (prva univerza v Koreji, danes muzej zgodovine in kulture). Ogled DMZ-ja (meja med Severno in Južno Korejo).  Popoldan postanek v mestnem parku in pri zidu, ki ločuje Severno in Južno Korejo. »Foto postanek« pri spomeniku Three charters of National Reunification. Proti večeru vrnitev v Pyongyang. Nočitev.

8. dan (3.9.) PYONGYANG–let v PEKING-let v SEOUL / zajtrk
Predviden let: PYONGYANG-PEKING:08:30-10:00
Predviden let: PEKING-SEOUL:19:10-22:10
Jutranji prevoz na letališče v Pyongyangu in polet v Peking, kjer počakamo na let v Seoul.
po pristanku vožnja v hotel in nočitev.

9. dan (4.9.) SEOUL / zajtrk, kosilo
Pozdravimo Seoul in z občudovanjem zremo v njegove silhuete. Saj smo pričakovali, da je veliko, a tako veliko. Mesto je moderno, živahno, tu in tam še tradicionalno in skoraj na vsakem koraku zanimivo. Med drugim si ogledamo Gyeongbok palačo, vrata Gwanghwamun, Blue House (predsedniška rezidenca), ulico antike Insadong, kanal Cheonggyecheon). Proti večeru prevoz do hotela in namestitev. Nočitev v hotelu.

10. dan (5.9.) SEOUL–MT. SEORAK (NAC. PARK SEORAKSAN / EDEN NAJLEPŠIH V J. KOREJI)-SAMWHASA /zajtrk, kosilo 
Iz velemesta v naravo. Kontrast pa takšen! Zdaj lahko primerjamo. Velemesto nas utrudi, narava nas poživi. Oboje je treba videti in doživeti. Okrog gore Seorak je čudovit nacionalni park, kot nalašč za nabiranje nove potovalne energije. Glede na vreme se odločimo, do katerega vrha, slapu ali templja se sprehodimo. Sledi vožnja v Samwhaso, kjer bomo imeli izvrstno priložnost, da spoznamo tradicionalno samostansko življenje v Južni Koreji. Prisostvovali bomo tudi tradicionalnemu čajnemu obredu.

11. dan (6.9.) SAMWHASA–ANDONG /zajtrk, kosilo
Z lahkoto vstanemo zgodaj, da preverimo dogajanje v samostanu. Bi kdo živel takšno življenje? Na potovanju je polno podobnih vprašanj. Odhod in vožnja do templja Buseoksa. Ogled templja Buseoksa, katerega izvor sega v 7. stoletje. Nadaljevanje vožnje in postanek ob kamnitem »kipu« Bude v Jebiwonu. Pozno popoldan prihod v Andong. Nočitev v mestu ali njegovi okolici.

12. dan (7.9) ANDONG–GYEONGJU /zajtrk, kosilo
Ahn-nyong-ha-se-yo oz. dobro jutro po korejsko! Kako nam gre korejski jezik? Ja, vse se sliši zapleteno. Še dobro, da obstaja jezik sveta. Nasmeh in spretna uporaba rok. Kako lep dan je pred nami. Saj je vsak dan lep na potovanju. Južna Koreja nas vsak dan znova navdušuje. Prijetna, lepo organizirana dežela je to. Kako spoštujejo tradicijo vidimo v etnološki vasi Hahoe, na katero so še posebej ponosni in jo je kot izjemno spoznal tudi Unesco.

13. dan (8.9.) GYEONGJU / zajtrk, kosilo
Nekdanje prestolnice so pravi kraji za spoznavanje zgodovine. Zanimivo je izvedeti kaj več o Južni Koreji nekoč. Tudi tukaj so bile kraljevine in kralji. Vmes med ogledi si zaželimo kaj okrepčilnega. Korejci ljubijo hrano in dan za dnem odkrivamo, zakaj. Korejska kuhinja je posebna in drugačna, polna zanimivih kombinacij. Novih idej, kaj še pokusiti, prav gotovo ne zmanjka. (Cel dan namenimo spoznavanju drugega največjega mesta v Južni Koreji. Gyeongju je bilo nekoč glavno mesto starodavne kraljevine Silla in imelo pod nadzorom velik del Korejskega polotoka.

14. dan (9.9.) GYEONGJU–BUSAN–SEOUL–CARIGRAD / zajtrk, kosilo
Predviden let:    SEOUL-CARIGRAD 23:55-05:05 (pristanek naslednji dan)
Gyeongju ponuja marsikaj in še kakšno prosto urico se da dobro izkoristiti. Tržnice se vedno znajdejo na programih različnih potovanj in tudi na našem po Južni Koreji so. Z razlogom. Skozi tržnice izvemo marsikaj o deželi. Prav tako je z ribjo tržnico v Busanu, kjer ugotovimo, kaj vse nenavadnega se najde na korejskih krožnikih in seveda, to je raj za fotografiranje. Popoldan se vkrcamo na vlak in odpotujemo proti Seoulu. Prevoz na letališče in polet v Evropo.

15. dan (10.9.) CARIGRAD-LJUBLJANA
Predviden let:    CARIGRAD-LJUBLJANA 06:55-8:10
Pristanek na ljubljanskem letališču v jutranjih urah. Konec potovanja.

CENA:     3.750 evrov (najmanj 12 potnikov),
                3.830 evrov (najmanj 10 potnikov),
                4.200 evrov   (najmanj 8 potnikov)


Na potovanju bo največ 12 potnikov

VKLJUČUJE:

- vse letalske prevoze
- letališke pristojbine
- prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih 3***
- 1 x nočitev na skupnih ležiščih v samostanu
- obroki po programu (načeloma polni penzion v Severni Koreji in pol penzion v Južni Koreji)
- vse prevoze
- panoramski ogled Pekinga
- pridobitev vizuma za Severno Korejo (dodatna navodila bomo poslali ob zagotovitvi potovanja)
- vstopnine in oglede s slovenskim vodičem in lokalnimi spremljevalci
- KTX vlak na relaciji Busan-Seoul
- zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris
- DDV in organizacija potovanja

DOPLAČILO PO ŽELJI:
- enoposteljna soba 390 evrov
- riporočljive napitnine po želji 45 evrov
- zavarovanje rizika odpovedi 4.3%

 


Oddaj poizvedbo