Želite potovati?
Izberi iz trenutne ponudbe

BERLIN, SAŠKA IN TURINGIJA ...

Cena že od: 575 EUR

Odhod:sreda, 22. 05.2019
Čas potovanja: 5 dni                
Način potovanja: Avtobus

1.DAN: CELJE -  BAYREUTH –  DRESDEN (cca 880 km)

Ob  03.00 odhod avtobusa iz Celja  proti Avstriji in Nemčiji. Vožnja mimo Gradca in Welsa do mesta BAYREUTH, ki slovi po številnih glasbenih festivalih po zaslugi slovitega skladatelja Richarda Wagnerja. Ogledali si bomo mestno središče: zunanjščine baročnih dvorcev Altes in Neues Schloss ter hiše Franza Liszta. Obiskali bomo tudi imenitno Wagnerjevo VILO WAHNFRIED, v kateri je nedavno prenovljen muzej, posvečen velikemu skladatelju. V preprostem grobu v parku ob vili je Wagner tudi pokopan. Po končanih ogledih in odmoru bomo pot nadaljevali mimo HOFA in preko bavarsko-saške meje do mesta DRESDEN. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2.DAN: DRESDEN – BERLIN (cca 180 km)
Po zajtrku ogledi DRESDNA, starodavnega mesta prepolnega zgodovinskih znamenitosti, hudo poškodovanih med drugo svetovno vojno. Danes mesto imenujejo tudi “FIRENCE NA LABI“. Najprej se bomo podali v imeniten baročni kompleks Zwinger, kjer hranijo dragoceno zbirko porcelana, ki sodi med največje na svetu. OGLED ZBIRKE PORCELANA. O odličnosti nemških restavratorjev se bomo lahko prepričali med obiskom Marijine cerkve, ki so jo na novo pozidali iz povojnih ruševin. Podobno velja za večino zgradb okoli cerkve. Sprehodili se bomo tudi mimo Fürstenganga in čez Theaterplatz s Semperjevo opero. Oglede bomo zaključili v katoliški Hofkirche. V popoldanskih urah – ob 12.00 vožnja v BERLIN (cca 2 uri vožnje).
Po prihodu v Berlin najprej krožni avtobusni ogled mesta BERLIN: Berlinski zid, Aleksanderplatz, RAZGLEDNI STOLP, Alexanderplatz, katedrala, Humboldtova univerza,  Unter den Linden, Reichstag, Potsdamski  trg in številne druge atrakcije kot so Kudamm, Spominska cerkev, postaja zoo.. Večerja in prenočišče.

3.DAN : BERLIN (cca 20 - 30 km)
Zajtrk. Nadaljevanje ogledov mesta: sejemski Berlin, OLIMPIJSKI STADION (OGLED NOTRANJOSTI STADIONA), Charlottenburg (sprehod skozi park). Sledi ENOURNA PLOVBA PO REKI SPREE. Ustavili se bomo tudi na POTSDAMSKEM TRGU, katerega podoba je sinonim za gradbene projekte, ki zaznamujejo mesto, odkar je Berlin ponovno prestolnica Nemčije. V bližini je tudi kontroverzni moderni spomenik, posvečen Judom, umorjenim v času nacizma. Postanek pri slovitem mejnem prehodu CHECKPOINT CHARLIE. Popoldan prosto za samostojne oglede Berlina, morebitne nakupe v največji nakupovalni hiši Evrope-Ka De We ali na Ku Dammu ali pa ogled ene izmed svetovno znanih galerij v mestu (Gemaelde Galerie – stari mojstri, Pergamonski muzej - antika, Neues Museum – antika in bližnjevzhodne kulture, itd). Skupini se lahko razdelita!  Večerja v restavraciji v živahnem zabaviščnem delu  mesta, nočitev.

4.DAN: BERLIN – POTSDAM – WITTENBERG – OKOLICA LEIPZIGA ( cca 220 km)

Po zajtrku prihod v bližnji POTSDAM, ki se upravičeno ponaša s pridevkom Rezidenz-stadt, saj slovi po številnih dvorcih pruskih kraljev, ki so radi bivali v slikoviti jezerski pokrajini zahodno od prestolnice. Najprej si bomo ogledali zunanjščino Cecilienhofa, kjer so se na usodni Potsdamski konferenci srečali Churchill, Stalin in Truman, nato pa še park ob čudoviti palači Sanssouci. V ogromnem parku je cela vrsta manjših objektov, med katerimi je še posebej slikovit Kitajski paviljon. Popoldne prihod v nekdanjo saško prestolnico WITTENBERG, kjer je Martin Luter izobesil svoje znamenite teze in preobrnil potek evropske zgodovne. Sledi sprehod z ogledi zunanjščin Rathausplatza, Marijine cerkve, Schlosskirche, univerze in Lutrove hiše. Nadaljevanje vožnje in namestitev v hotelu v OKOLICI LEIPZIGA. Večerja in nočitev.

5.DAN: LEIPZIG -  REGENSBURG – SLOVENIJA (cca 855 km)
Po zajtrku vožnja v Frankovski gozd in dalje skozi znamenito nemško sredogorje Fichtelgebirge ter Gornjepfalški gozd v smeri cesarskega mesta REGENSBURG. Ogled mesta z znamenito stolnico, rimskimi ostanki, palačami Turn und Taxisov…obvezni postanek v mali gostilnici ob Donavi pod slovitim kamnitim mostom za DEGUSTACIJO KLOBASIC IN ZELJA… Nadaljevanje potovanja po Podonavski avtocesti mimo Passaua skozi Avstrijo v Slovenijo. Prihod v Celje v poznih večernih urah.

CENA POTOVANJA ZA OSEBO JE :  
575,00 € / minimum 40 potnikov
605,00 € / minimum 35 potnikov
640,00 € / minimum 30 potnikov


Cena potovanja vključuje:
- avtobusni prevoz na omenjeni relaciji
- stroške vseh cestnin in mitnin in parkingov
- stroške dveh voznikov
- 4 x polpenzion v hotelih ali penzionih 3 ***(od tega ena večerja v tipični berlinski pivnici),
- vstopnine v: Wagnerjeva vila Wahnfried, zbirka porcelana v Dresdnu, stolp v Berlinu, olimpijski stadion, plovba po reki Spree, park v Potsdamu, katedrala v Wittenbergu, klobasice in zelje na povratku,
- vsi zunanji ogledi
- DDV, vodstvo in organizacijo potovanja

Doplačila :
- cena enoposteljne sobe: 100,00 €  
- ogled muzeja po zbiri – cca 20,00 €

Zavarovanje odpovednega rizika (društvo): pavšal 5 oseb a 5% od 605,00 € =  5 x 30,00 €  = 150,00 €

Zavarovanje z asistenco AS: 10,32 € ( skupinsko s premijo do 50.000 eur ob predpostavki, da je vsaj 9 oseb prijavljenih za tako zavarovanje, sicer je cena individualna – 16,36 eur)


Opomba k ceni: Komptur d.o.o. lahko v programu določi DVE, TRI ali ŠTIRI CENE aranžmaja, ki so odvisne od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 15 dni pred odhodom.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTURJA CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo kot tiskana priloga.  Splošne informacije, opisi poti, pogoji za potovanje in navodila so navedeni v ostalih naših katalogih !

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno  zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav, pri nas pa lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco, pripravljeno z Zavarovalnico Triglav in Mercur Assistance ali z zavarovalnico Slovenika in Corisom.


Oddaj poizvedbo