Želite potovati?
Izberi iz trenutne ponudbe

MADŽARSKA - UKRAJINA – POLJSKA – SLOVAŠKA

Cena že od: 870 EUR

ODHOD: 14. september 2019
ČAS POTOVANJA: 11 DNI
NAČIN POTOVANJA:AVTOBUS

1.DAN: SEŽANA/LJUBLJANA/CELJE/MARIBOR/MURSKA SOBOTA –  BUDIMPEŠTA – EGER ( cca 700 km)

Ob 04.00 odhod iz SEŽANE in ostali kraji v SLOVENIJI ob poti, vožnja proti Madžarski. Dva postanka na poti. Vožnja mimo BUDIMPEŠTE. Nadaljevanje potovanja v EGER. Ogled starega zgodovinskega mesta in vinska degustacija v DOLINI LEPIH DEKLET … Večerja in nočitev.

2.DAN: MISKOLC – TOKAJ – KISVARDA – UŽGOROD (cca 150 km)
Zajtrk. Sledi vožnja v smeri proti mestu MIŠKOLC. Krajši postanek za ogled in nato nadaljevanje potovanja v TOKAJ. DEGUSTACIJA SLAVNEGA TOKAJCA in ogled mesta. Zatem vožnja mimo KISVARDE, prestop madžarsko-ukrajinske meje in prihod v UŽGOROD. Večerja in nočitev na poti.

3.DAN: UŽGOROD – MUKAČEVO -  TERNOPIL – VINICA – HMELNICKI ( cca 550 km)
Zajtrk, vožnja do UŽGORODA  ogled mesta,  mesto ob reki Už, ogled središča mesta, velike pravoslavne cerkve, mestnega središča, Korza; sledi vožnja v MUKAČEVO, kjer se ustavimo in si ogledamo mogočno trdnjavo. Nato pa nadaljevanje potovanja med ukrajinskimi Karpati do mesta TERNOPIL. Postanek in ogled. Nadaljevanje potovanja do mesta HMELNICKI. Nastanitev v hotelu v mestu ali na podeželju, večerja , nočitev.

4.DAN: HMELNICKI - VINICA – ŽITOMIR – KIJEV ( cca 350 km)
Po zajtrku nadaljevanje ogledov prestolnice Podilije, zanimivega trdnjavskega mesta. Kmalu prihod do gradu MEDZHYBIZH, krajši foto postanek za ogled ene največjih trdnjav Podolske pokrajine. Zatem nadaljevanje potovanja v smeri mesta ŽITOMIR ki velja za pomembno pokrajinsko gospodarsko središče. Krožni ogled mesta, med drugim se bomo ustavili pred pravoslavno katedralo, cerkvijo Sv. Janeza in muzejem astronavta Koroljeva. Foto postanki.  Nato še 150 km vožnje do KIJEVA, prihod v mesto, krožna avtobusna vožnja in nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5.DAN: KIJEV (cca 100 km)

Zajtrk, večerja. Celodnevni ogledi mesta z lokalnimi prevoznimi sredstvi - avtobus in metro.
Tri milijonsko prestolnico ob Dnjepru bomo dodobra spoznali. Ogledali si bomo glavne mestne atrakcije in v bližini znameniti podzemni samostan PEČERSK. Prosto za samostojne oglede ali sprehode po številnih mestnih parkih … Večerja in nočitev.

6.DAN: KIJEV – ŽITOMIR  (cca 150 km)
Zajtrk, nadaljevanje ogledov KIJEVA. Prosto za sprehode po slikovitem mestu, ogled NARODNE GALERIJE. Popoldan po želji in proti doplačilu poldnevni ogled v ČERNOBIL. Pozno popoldan vožnja po avtocesti v mesto ŽITOMIR.

7.DAN: ŽITOMIR – RIVNE - LVIV (cca 400 km)
Zajtrk, vožnja iz ŽITOMIRA v smeri mesta RIVNE (ROVNO). Krajši postanek za ogled mestnega središča zgodovinske dežele VOLINIJE. V nadaljevanju potovanja še postanek v kraju DUBNO, kjer je bila nekoč velika obmejna trdnjava litovsko-poljske države. Foto postanek. Nato nadaljevanje potovanja proti kraju OLESKO. Ogled znamenitega gradu kjer se je rodil slavni poljski kralj Jan Sobieski III. in velja za enega najlepše ohranjenih gradov Galicije. Vožnja v LVIV. Po prihodu  nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8.DAN: LVOV (LVIV)
Zajtrk, celodnevni ogled mesta (LVOV) LVIV, nekoč središča dežele GALICIJE ali Rutenije, znano pod nemškim imenom Lemberg. Mesto nosi pečat bogate litvanko-poljske in habsburške zgodovine. Ogledali si bomo mestno središče, pravoslavno katedralo, cerkev vnebovzetja, območje univerze, parka Ivana Franka, ostanke starega gradu itd… mesto je s svojimi spomeniki na seznamu Unesca, prosto za sprehode in prosti čas….večerja in nočitev v LVIVU.

9.DAN: LVOV (LVIV) – ZAMOŠČ – RZEZSOW ( cca 300 km)
Po zajtrku še nekaj ogledov LVOVA, nato vožnja v smeri meje s Poljsko, prestop ukrajinsko – poljske meje, nato nadaljevanje vožnje v ZAMOŠČ. Zamošč je eno najlepše ohranjenih evropskih renesančnih mest v Evropi grajeno v slogu italijanskih arhitektov. Arhitekt Bernardo Mornando si je postavil spomenik! Od leta 1992 dalje v dediščini UNESCA. Ogled obzidja, glavnega trga in Katedrale, vožnja v smeri galicijske prestolnice RZEZSOW

10. DAN: RZEZSOW – PREŠOV – LEVOČA – ŠTRBSKE PLESO (cca 300 km)
Po zajtrku ogledi galicijske prestolnice in vožnja na SLOVAŠKO. Na poti obisk ene ali dveh starih lesenih slovaških cerkvic, ki so v seznamu dediščine UNESCA. Prihod v staro zgodovinsko mesto PREŠOV. Ogled in nato še vožnja proti mestu LEVOČA. Spotoma postanek za panoramsko fotografijo največjega gradu – ruševin na Slovaškem, SPIŠSKY HRAD. Ogled renesančnega mesta LEVOČA z njegovim znamenitim mestnim trgom. Nato nadaljevanje potovanja v TATRE. Po zanimivi planinski pokrajini se bomo skozi bogate gozdove popeljali mimo letovišča STARY SMOKOVEC do najbolj znanega letovišča ŠTRBSKE PLESO. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. DAN: ŠTRBSKE PLESO -  BANSKA BYSTRICA – BOJNICE – NITRA – BRATISLAVA – SLOVENIJA (cca 800 km)
Zajtrk, jutranji sprehod ob znanem jezeru pod vrhovi mogočnih Tatr. Nato spust v dolino reke Vah in vožnja po obrobju MALE FATRE do BANSKE BYSTRICE. Krajši postanek. Zatem vožnja v NITRO. Ogled zanimivega mesta z gradom. Nato pa vožnja  mimo Bratislave in  Dunaja v Slovenijo do SEŽANE.

CENA POTOVANJA ZA OSEBO: 
870,00 € (minimum 30 potnikov)
920,00 € (minimum 25 potnikov)
970,00 € (minimum 20 potnikov)


V CENI POTOVANJA JE ZAJETO:
- avtobusni prevoz na omenjeni relaciji
- stroški dveh voznikov
- gostinsko – hotelske storitve na osnovi polpenziona v hotelih turistične kategorije
- vstopnine (6 x) in ogledi po sporedu
- osnovno nezgodno potovalno zavarovanje – Coris (mora biti najmanj 9 potnikov)
- ddv, vodstvo in organizacija potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA:
- enoposteljna soba – cca 140 eur
- zavarovanje odpovednega rizika: 5 % cene
- potovalno zavarovanje z asistenco tipa Coris: 12,00  eur za osebo/dvojno kritje

Opomba k ceni: Komptur d.o.o. lahko v programu določi DVE CENI aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 30 dni pred odhodom.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTUR CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo kot tiskana priloga. 

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno  zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav, pri nas pa lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco, pripravljeno z Zavarovalnico Triglav in Mercur Assistance ali z zavarovalnico Slovenika in Corisom.

OPOMBA: rezervacije niso dokončno izvršene in bodo po Vaši potrditvi programa potovanja. Pridržujemo si pravico do ZAMENJAVE VRSTNEGA REDA OGLEDOV v kolikor nam jih lokalni organizator ne potrdi! Takrat  Vam bomo potrdili tudi ceno potovanja.  Program je pripravljen po pogojih veljavnih na dan  21.1.2019

Splošni pogoji in navodila za potovanje Kompturja so sestavni del potovanja.


Oddaj poizvedbo