Želite potovati?
Izberi iz trenutne ponudbe

ALBANIJA – MAKEDONIJA – SRBIJA

Cena že od: 680 EUR

ODHOD: 21.9.2019
ČAS POTOVANJA: 6 DNI
NAČIN POTOVANJA: AVTOBUS/LADJA

1.DAN: CELJE – LJUBLJANA – ANCONA – DRAČ / nočitev, večerja na ladji/

Odhod iz CELJA in ostalih krajev po dogovoru  0b 05.00 in vožnja mimo Benetk in Bologne proti Anconi. Vkrcanje na ladjo in ob 18.00 plovba v DRAČ. Ladijske kabine – dvoposteljne kabine. Večerja v ladijski samopostrežni restavraciji. Nočitev.

2. DAN: DRAČ – KRUJE – BERAT  / zajtrk, večerja /
Kontinentalni zajtrk na ladji. Predviden pristanek ob 11.uri. Po pristanku krajši krožni ogled mesta DRAČ. Nato  nas bo pot vodila do stare albanske prestolnice KRUJE, ki je tudi rojstni kraj narodnega junaka Skenderbega, ki se je v 15. stoletju več kot dve desetletji bojeval proti otomanskim Turkom, na zahodu pa je veljal kot zgled krščanskega upora vdoru otomanskih muslimanov. Po zaključenem ogledu nadaljevanje poti proti BERATU, ki mu pravijo tudi mesto tisočerih oken«. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. DAN: BERAT – TIRANA / zajtrk, večerja /
Po zajtrku ogled srednjeveškega mesta BERAT s številnimi znamenitostmi in vzpon na trdnjavo. V mestu so nekoč živeli Iliri, Rimljani, Bizantinci, Osmani, danes pa predvsem Albanci. Mesto leži pod mogočno goro Tomorri na bregovih reke Osum. Obkroža ga čudovita okolica, posejana z oljčnimi in češnjevimi nasadi. Ustanovili so ga pripadniki plemena Dezareti v 5. stoletju pr.n.št. Stari utrjeni del obdaja masivno obzidje s 24. stolpi. Znotraj obzidja se nahaja 24 cerkva, največja med njimi je sedaj pomembnega albanskega slikarja iz 16. stoletja, Onufrija, znanega po mojstrskih ikonah. Od leta 2008 je mesto na seznamu UNESC-a. Pot nato nadaljujemo proti TIRANi. Tirana je bila ustanovljena že leta 1614, vendar je mesto pridobilo status ekonomske in politične prestolnice šele leta 1920. Ogled starega mesta z mošejo in urnim stolpom iz l. 1830, Skenderbegov trg, opero in nacionalno knjižnico. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4.DAN: TIRANA  –  OHRID – SV.NAUM – OHRID  /zajtrk, večerja/
Po zajtrku se odpravimo iz TIRANE proti albansko-makedonski meji ter dalje do OHRIDA. Sledi ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti mesta, ki je uvrščen na UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine: stara čaršija, cerkev Sv. Sofije, Sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, galerije ikon. Po ogledu Ohrida se bomo zapeljali do Sv. Nauma, starodavnega samostana na meji z Albanijo, ki sta ga s svojim bivanjem in delom pomembno zaznamovala Kliment in Naum. Samostan ima prekrasno lego, del prostorov je uradno preurejen v hotel, tam je tudi restavracija. Videli pa bomo tudi prelep izvir reke Črni Drim, ki se tu izliva v jezero. Povratek na OHRID, kjer bomo dan zaključili s tradicionalno večerjo v restavraciji, s folklornim programom in glasbo. Nočitev v hotelu.

5. DAN: OHRID – SKOPJE – NIŠ / zajtrk, večerja /
Po zajtrku se bomo podali na pot proti SKOPJU, kjer se je rodila svetnica in Nobelova nagrajenka za mir, mati Tereza. V SKOPJU si bomo ogledali si bomo trdnjavo Kale, cerkev Sv. Klementa Ohridskega, kameni most, ki povezuje stari in novi del mesta, spomenik materi Terezi in mesto, kjer je nekoč stala njena rojstna hiša, videli bomo tudi  turško kopališče. Po ogledu mesta se bomo odpravili na pot proti SRBIJI. Dan bomo zaključili s panoramskim ogledom mesta NIŠ. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN: NIŠ – ĆUPRIJA - RAVANICA - KRAGUJEVAC- CELJE/ zajtrk /
Po zajtrku se bomo odpeljali proti ĆUPRIJI, ki je bila pobratena s Celjem in v bližini si bomo ogledali slikovit samostan RAVANICA, kjer so pokopane kosti legendarnega kneza Lazara. Samostan se nahaja v mirni in tihi dolini, veličasten tempelj in utrdba sta skozi stoletja privabljala številne potopisce. Spoznali bomo zgodovino samostana, nato pa pot nadaljevali proti KRAGUJEVCU, kjer si bomo ogledali Muzej 21. oktobra. Spominski park je posvečen tragičnim dogodkom iz 2 svetovne vojne. 21. oktobra 1941 je okupator ustrelil 7000 prebivalcev mesta, med njimi je bilo tudi veliko število dijakov. Žrtvam je postavljeno 10 spomenikov monumentalne vrednosti in obsežen muzej. Po zaključenem ogledu sledi povratek proti domu mimo BEOGRADA skozi HRVAŠKO  z nekaj vmesnimi postanki ob avtocesti; prihod je predviden v nočnih urah.

CENA POTOVANJA ZA OSEBO JE:
680,00 € / minimum 40 plačanih potnikov
720,00 € / minimum 30 plačanih potnikov
780,00 € / minimum 25 plačanih potnikov


V CENI VKLJUČENO:

- avtobusni prevoz
- ladijski prevoz in nastanitev v dvoposteljnih kabinah
- cestnine, takse
- stroški dveh voznikov
- hotelske nastanitve v hotelih 3 in 4 *** na osnovi dvoposteljne sobe – polpenzion
- vstopnine (Berat: Onufri muzej 3 €, Kruje: muzej 5 €, Ohrid, Skopje, samostan Ravanica, Muzej 21. oktober v Kragujevcu
- DDV, slovensko vodstvo in organizacija potovanja
- osnovno nezgodno zavarovanje

DOPLAČILA:
- enoposteljna soba: 18 eur/noč
- zavarovanje z asistenco AS: 10.32 eur
- zavarovanje odpovednega rizika: 4;5 % cene.

Za potovanje zadostuje SLOVENSKA OSEBNA IZKAZNICA!

Cena potovanja je izračunana na stanje minimum 25, 30  in 40 oseb v avtobusu !


Splošni pogoji in navodila za potovanje so na voljo ob prijavi in so sestavni del programa !

Skladno z 900.členom Obligacijskega zakona si pridržujemo pravico do spremembe cene ( če pride do sprememb v menjalno valutnem tečaju ali cenikih prevoznikov ) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov za izvedbo potovanja.

Ob prijavi v poslovalnicah in pri pooblaščenih agencijah izpolnite prijavnico KOMPTUR CELJE in plačate aro, 30 % cene potovanja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred odhodom. Plačilo are zagotavlja in potrjuje sprejem rezervacije.


Oddaj poizvedbo