Želite potovati?Anglija
Anglija
 


Izberi iz trenutne ponudbe

SAVOJSKE ALPE – LOURDES – NACIONALNI PARK ORDESA – MONTE PERDIDU – ANDORRA – PROVANSA – AZURNA OBALA

Cena že od: 850 EUR
KOMPTUR NADALJUJE RAZISKOVANJA EVROPE. TOKRAT VABITA V JUGO - ZAHODNO EVROPO ... V SVET ČAROBNIH PIRENEJEV, ENEGA NAJZANIMIVEJŠIH GORSTEV  SVETA…
 
NE ZAMUDITE IZJEMNE PRILOŽNOSTI: V ENEM ZAMAHU SI BOSTE OGLEDALI DOKAJ NEZNANO GOROVJE - PIRENEJE, MEJNO GORSTVO MED FRANCIJO IN ŠPANIJO, KATERIH VRHOVI V MASIVU MALADETTA DOSEGAJO VSE DO 3.300 M NM. 450 KM DOLGA IN 110 KM ŠIROKA MEJA MED OBEMA DEŽELAMA RAZPOLAGA Z EDINSTVENIMI PEJSAŽI PRAVIH ALPSKIH RAZSEŽNOSTI; TU SO LEDENIKI, OSTENJA, LEDENIŠKA JEZERA, KRASNE DOLINE KOT GAVARNIE ITD. MED VSEMI GORSKIMI PRELAZI JE NAJZANIMIVEJŠA  POT V NACIONALNI PARK ORDESA, KI NUDI ČUDOVITE PANORAME NA PICO DE ANETO, NAJVIŠJI VRH PIRENEJEV Z 3.404 M NADMORSKE VIŠINE. PLANINARJENJE V MASIVU IZGUBLJENE GORE - MONTE PERDIDU. POTEM JE TUKAJ ŠE PROVANSA Z OSTANKI RIMSKE KULTURE, SAVOJSKE ALPE Z MONDENIM, OLIMPIJSKIM GRENOBLOM. OBISKALI BOMO FRANCOSKI DUBROVNIK - CARCASSONNE , MESTO SREDNJEVEŠKIH UTRDB. MONDENI SAN REMO ITD. ITD.
 
POTOVANJE, KI SE NE ZAMUJA; POSTANITE DEL EVROPSKEGA POTOVALNEGA TURIZMA ....

ODHOD : PETEK, 10.JULIJA 2020

1. dan : SEVNICA/LJUBLJANA - SAVOJSKE ALPE (cca 900 km)

Zvečer ob 16.00 odhod modernega turističnega avtobusa iz Celja, vožnja skozi Severno Italijo v  smeri TORINA. Nočna vožnja  ... 

2.dan : GRENOBLE- AVIGNON (cca 250 km)

... nočno/jutranja vožnja skozi 12.800 m dolgi predor FREJUS  pod masivom Mt. Cenisa. Slikovita dopoldanska vožnja po dolini reke Arc v GRENOBLE. Zajtrk in osvežitev. Krajši ogled olimpijskega mesta, središča francoskih Savojskih Alp in zatem vožnja po dolini reke Isere mimo kraja VALENCE v AVIGNON. Namestitev v okolici mesta, večerja in prenočišče.

3.dan : AVIGNON - CARCASSONNE – LOURDES (cca 500 km)

Po zajtrku vožnja v  "francoski Dubrovnik" - CARCASSONNE. Ogled utrjenega, zgodovinskega mesta, ki nam pričara podobo srednjeveške Francije.... Nato nadaljevanje do mesta LOURDES, znamenitega božjepotnega središča, mesta sv. Bernardke. Namestitev v v tem simpatičnem mestecu na vznožju Pirenejev. Večerja in prenočišče. 

4.dan : LOURDES - DOLINA GAVARNIE – COL DU TOURMALET – ARREAU (cca 100 km)

Zajtrk; dan namenjen francoskim Pirenejem, celodnevno popotovanje - hoja najprej v prekrasno dolino GAVARNIE  (po lepotah se primerja z Logarsko dolino). CCA 5 URNA HOJA NA COL DU TENTES. Ogled znamenitosti Nacionalnega parka Pireneji. Nato vožnja preko prelaza COL DU TOURMALET, postanek na vrhu, krajši sprehod in spust do gondolske žičnice na PIC DU MIDI (vožnja na vrh, doplačilo). Sledi vožnja v slikovito mestece ARREAU. Namestitev v enem od krajev ob poti, večerja in prenočišče. 

5.dan : NACIONALNI PARK ORDESA – DOLINA ANISCLO - MONTE PERDIDU – BIELSA (cca 150 km)

Zajtrk. Še en dan posvečen Pirenejem: vožnja v osrčje nacionalnega parka ORDESA v dolino ANISCLO. SREDNJE TEŽAK PLANININSKI POHOD, ki nam pokaže lepote edinstvene doline v osrčju pogorja MONTE PERDIDO (cca 4 ure). Po povratku v dolino vožnja po zanimivi slavni cesti v dolino BENASQUE, ki je izhodišče vzponov na PICO D’ANETO., nastanitev v hotelu v tem območju, večerja in prenočišče. 

6. dan : BIELSA – DOLINA BENASQUE – EJE PIRENAICO – PONT DE SUERT (cca 120 km)

Po zajtrku še ogled ene izmed dolin pod vrhovi MALADETA ali ANETO. TRIURNI POHOD SREDNJE TEŽAVNOSTNE stopnje. Sledi nadaljevanje potovanja po sloviti panoramski cesti N – 260 – EJE PIRENAICO, ki nam v panorami prikaže mogočnosti PIRINEJEV. Postanek v slikovitem PONT DE SUERT z znamenito cerkvijo. Ogled. Zatem nadaljevanje potovanja do hotela, nastanitev, večerja in nočitev. 

7. dan : ANDORRA – FONT ROMEO -  MONT LOUIS (cca 200 km)

Po zajtrku vožnja v glavno mesto miniaturne državice ANDORRA, mesto ANDORRA LA VELLA. Krajši postanek, ogled. Morebitni nakupi v državici, ki je spremenjena v prostocarinsko cono. Sledi vožnja po pirinejskih pobočjih južne Francij v smeri Sredozemskega morja. V bližini kraja FONT ROMEO tri urna hoja po eni najlepših planinskih poti v PIRENEJIH, med tamkajšnjimi jezerci. Postanek v slikovitem trdnjavskem mestu MONT-LOUIS, trdnjavsko mesto iz časov Ludvika XIV. Vožnja do kraja nastanitve, večerja in nočitev.

8. dan : SETE -  NICA – SAN REMO – DIANO MARINA (cca 645 km)

Po zajtrku nadaljevanje potovanja do znanega mesta SETE, krajše kopanje (cca 2 uri) na zanimivi plaži in nato potovanje  v smeri Azurne obale. Postanek v NICI. Ogled. Vožnja v Italijo, ogled slavnega turističnega središča SAN REMO in kraja DIANO MARINA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9.dan: DIANO MARINA – SEVERNA ITALIJA – SEVNICA (cca 800 km)

Zajtrk, KOPANJE NA LOKALNI MESTNI PLAŽI, sledi potovanje skozi SEVERNO ITALIJO mimo Milana proti Piacenzi in dalje v smeri VERONE in BENETK. Na poti krajši postanki za oddih. Prihod v  Ljubljano in Sevnico v poznih večernih urah.

CENA POTOVANJA ZA OSEBO JE ..... 850,00 € 

V ceni  obeh potovanj je vključno:   avtobusni prevozi na omenjenih relacijah v modernem turističnem avtobusu, stroški dveh voznikov, cestnin, davkov, parkingov, gostinsko - hotelske storitve po sporedu v hotelih ali penzionih, osnovni ogledi mest brez vstopnin, kvalitetno vodstvo in organizacija potovanj !

 

DOPLAČILA :

- enoposteljna soba, vstopnine izven osnovnih ogledov…

- STROŠKI PLANINSKEGA VODNIKA V KOLIKOR GA NIMA SKUPINA!                          

Minimum potnikov za omenjeno potovanje in ceno je 40 oseb! V primeru manjšega števila udeležencev se cena preračuna !

POMEMBNO !

Organizator si pridržuje spremeniti vrstni red ogledov v kolikor mu lokalni agenti ne potrdijo želenih ogledov oz. hotelov!

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja. 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTURJA CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo kot tiskana priloga.  Splošne informacije, opisi poti, pogoji za potovanje in navodila so navedeni v ostalih naših katalogih !

Vljudno vas prosimo, da ob prijavi z naročilnico navedete številko vašega žiro računa, davčno številko in ali ste/niste davčni zavezanec.

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno  zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav, pri nas pa lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco, pripravljeno z Zavarovalnico Triglav in Mercur Assistance ali z zavarovalnico Slovenika in Corisom.


Oddaj poizvedbo