Želite potovati?


Izberi iz trenutne ponudbe

ŠVICA – SAVOJA - BURGUNDIJA – FRANCHE COMPTE – ALZACIJA – SCHWARZWALD – BODENSKO JEZERO

Cena že od: 815 EUR

Odhod : 12.09.2020

1.dan: CELJE – LAGO DI MAGGIORE – SIMPLON – DOLINA RONE

Zjutraj odhod ob 04.00 in vožnja preko severne Italije v smeri MILANA.  Vožnja do LAGO DI MAGGIORE. Ogled jezera in plovba na enega od slikovitih Cvetličnih otočkov, ISOLA BELLA. Ogled. Nato vožnja po zanimivi gorski cesti preko prelaza SIMPLON v Švico. Na prelazu postanek. Prihod v dolino Rone in nastanitev v enem od turističnih središč doline – VISP, BRIG ali SION. Večerja in nočitev.

2.dan: SION – ŽENEVSKO JEZERO LAUSSANE – ŽENEVA – FRANCIJA

Po zajtrku vožnja v smeri ŽENEVSKEGA JEZERA. Krajši foto postanek ob znamenitem dvorcu CHILLON, nato pa vožnja po vinogradniški panoramski avtocesti nad Ženevskim jezerom. Spotoma postanek za krajšo degustacijo vin in tega dela Švice. Daljši postanek v mestu LAUSSANNE pri OLIMPIJSKEM MUZEJU. Glavni postanek pa v zgodovinski ŽENEVI. Ogled mestnih znamenitosti ter nadaljevanje potovanja v Francijo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3.dan: ANNECY - AIX LE BAINS – GRENOBLE – LYON

Zajtrk, vožnja mimo slikovitega turističnega mesteca ANNECY ob istoimenem jezeru. Nato pa vožnja v najbolj elegantno zdraviliško mesto v SAVOJI, v mesto AIX – LES – BAINS. Ogled. Sledi vožnja v CHAMBERY, zgodovinsko prestolnico pokrajine SAVOJA. Ogled mestnega središča in zatem vožnja v olimpijski GRENOBLE. Ogled mesta. Zatem pa vožnja v LYON. Prihod v LYON, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. Po želji večerni sprehod po mestnem središču….

4.dan: LYON – BEJAOULOAIS/DEGUSTACIJA – CHARDONNAY – BEUANNE

Zajtrk, še krožna avtobusna vožnja po LYONU in nato potovanje vinogradniško BURGUNDIJO. Najprej vijuganje po deželici BEAUJOLAIS (od tod prihaja znamenito mlado vino »bužule«), postanek v enem slovitih vinskih središč, obisk vinogradnika in degustacija burgundskih vin.Sledi nadaljevanje potovanja po vinski deželi proti rojstnem kraju vin sorte CHARDONNAY (sorta belega grozdja in vina). Zatem potovanje v središče Burgundije, v mesto BEAUNNE. Ogled mesta, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5.dan: DIJON – BESANSON -  CERKVICA – BELFORT – MULHOUSE

Po zajtrku vožnja po sloviti VINSKI CESTI COTE DES NUITS. Postanek med vinogradi in pri starem vinskem posestvu (verjetno enem najslavnejših v Burgudniji in v Franciji!) CLOS DE VOUGET. Sledi kratka vožnja v DIJON, prestolnico BURGUNDIJE. Ogled zgodovinskega središča mesta, ki velja za eno najlepših v Franciji.  Zatem pa vožnja v manj znano, a zelo privlačno francosko pokrajino FRANCHE – COMTE. Obisk znamenite modernistične kapele/cerkvice svetovno slavnega arhitekta LE COURBUSIERJA – NOTRE DAME DE RONCHAMP. Ogled. Zatem pa obisk središča mesta BELFORT, trdnjavskega mesta znamenitega po številnih bitkah. Nadaljevanje potovanja v MULHOUSE/MUHLHAUSEN, mesta na obrobju Alzacije, ki se ponaša s številnimi muzeji… Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6.dan: MUHLOUSE – BASEL - SCHWARZWALD - ŠVABSKA

Po zajtrku vožnja po mestu MULHOUSE in nato v BASEL, starodavno zgodovinsko mesto ob Renu v ŠVICI. Ogled mesta in zatem nadaljevanje potovanja  skozi južni in osrednji SCHWARZWALD do kraja TITTISEE. Krajši postanek v zanimivem turističnem središču in plovba po jezeru. Zatem pa nadaljevanje potovanja do IZVIRA DONAVE v kraju DONAUESCHINGEN. Ogled. Sledi vožnja do prenočišča na ŠVABSKEM. Nastanitev v podeželskem hotelu, večerja in nočitev.

7.DAN: LINDAU – FRIEDRICHSHAFEN – KEMPTEN   - CELJE

Po zajtrku vožnja v zanimivo turistično središče ob BODENSKEM JEZERU, v LINDAU. Ogled otoškega mesteca in nadaljevanje potovanja v pokrajino ALLGAU do slikovitega mesta  KEMPTEN, kjer je služboval PRIMOŽ TRUBAR. Ogled cerkve SV. MANGA in spomenika TRUBARJU. Zatem vožnja po Gornjebavarski pokrajini do MUENCHNA in proti domovini. Prihod v CELJE v poznih večernih urah.

ORIENTACIJSKA CENA POTOVANJA ZA OSEBO JE :

815,00 € (minimum 35 oseb)

835,00 € (minimum 30 oseb)

Cena potovanja vključuje: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, 2 voznika, cestnine in takse, gostinsko - hotelske storitve po sporedu v hotelih in penzionih , polpenzioni, osnovni ogledi, vstopnine v ladjica na Isola Bella, degustacija vina v Švici, degustacija v Beaulolaisu, Notre Dame du Ronchamp, ladjica na Titiseeju,  vodstvo potovanja, ddv, organizacija potovanja.

Doplačilo: enoposteljna soba   - cca 150 eur; odpovedni riziko: 5 %

Cena potovanja je izračunana po pogojih, veljavnih  dne  15.10.2018.  Sestavni del programa so 900. in 902. čl. Obligacijskega zakona!

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJE so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga ob prijavi .

Vsi potniki Kompturja so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje potnikov je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav.. 

 Minimalno število potnikov potrebnih za izvedbo potovanja po predloženi ceni je : 30 in 35 oseb !

 Prijave in informacije : KOMPTUR CELJE, Glavni trg 9, 3000 CeljeOddaj poizvedbo