Želite potovati?Anglija
Anglija
 


Izberi iz trenutne ponudbe

OSREDNJA IN JUGOZAHODNA ANGLIJA

Cena že od: 1220 EUR
BATH - OXFORD – STRATFORD UPON AVON - COTSWOLDS – CORNWALL – EXMOOR – DARTMOOR – DEVON – STONEHENGE - GLASTONBURY – SALISBURY  
 

DOHOD : 19.6.2020

ČAS POTOVANJA : 8 DNI

NAČIN POTOVANJA : LETALO/KOMBI/LETALO

1. DAN, petek, 19.6. 2020: SLOVENIJA – BENETKE – BRISTOL - BATH  (cca 100 km)

Odhod iz SLOVENIJE, vožnja v BENETKE. Ob 13.55 let v Veliko Britanijo na letališče BRISTOL.. Po pristanku ob 15.05, prevoz  smeri mesta BATH. Mestni ogled BATH-a:  mestu je vredna ogledov ROYAL CRESCENT, ena najlepših ulic v Združenem kraljestvu; v bližini se nahaja skrivnostni park zaljubljencev – PARADE GROUNDS. V mestu pa so številni hoteli, zdraviliške stavbe, enkratni most Roberta Adama in veliko georgijanske arhitekture. Prevoz do hotela, nočitev.

2. DAN, sobota, 20.6. 2020: BATH  – NACIONALNI PARK EXMOOR - ILFRACOMBE (cca 250 km)

Po zajtrku vožnja v Nacionalni park EXMOOR, nekoč pomembno lovno področje bujne vegetacije. Sedaj slovi park s svojimi številnimi sprehajalnimi potmi, gorskimi grebeni, lepimi dolinami za pravo zavetje ljubiteljev narave. Pod pobočji DUNKERY BAECONA se bomo ustavili v CVETLIČNI VASICI PORLOCK. Idilična vasica nam bo prikazala zanimivo lokalno arhitekturo hišic kritih s slamnato streho. Ogled in zatem vožnja do hotela (po vsej verjetnosti v okolici ali v mestecu ILFRACOMBE – najstarejše obmorsko letoviško mestece na severni obali Devona  slikovitim jahtnim pristanom), namestitev  in nočitev.

3.DAN, nedelja, 21.6. 2020:  ILFRACOMBE -  TINTANGEL – ST. MICHAEL – ST. IVES - FALMOUTH  (cca 350 km  )

Po zajtrku vožnja najprej vožnja do mesteca BIDEFORD, kjer se ustavimo na ogledu slavnega 24 – ločnega mostu se bomo odpeljali v TINTANGEL, ki slovi kot najverjetnejši grad KRALJA ARTURJA. Ogled gradu kjer je tudi kraj Vitezov okrogle mize! Po krajši vožnji  v nadaljevanju se bomo ustavili v zalivu Mount's Bay in se povzpeli na slikoviti ST MICHAEL'S MOUNT. Sledila bo krajša vožnja na skrajni del jugozahodnega dela Velike Britanije, do zaključka polotoka CORNWALL. pripeljali se bomo do LAND’S ENDA. Foto postanek. Nato pa do očarljivega mesteca ST. IVES, ki so ga za svojega vzeli mnogi umetniki in kjer si je mogoče ogledati zbirke, ki sodijo pod okrilje znane galerije Tate  Vožnja do penziona ali B&B na podeželju. Nočitev

4.DAN, ponedeljek, 22.6. 2020:  FALMOUTH - EDEN PROJECT -  PLYMOUTH – NACIONALNI PARK DARTMOOR – PODEŽELJE ( cca 150 km)

Po zajtrku vožnja v slikoviti FALMOUTH, ki velja za eno najzanimivejših cornwalllskih mest, pristaniško mestece! Tu bomo obiskali EDEN PROJECT, kjer so pred nekaj leti zgradili največje rastlinjake na svetu. V njih so obsežne zbirke rastlin z vsega sveta. Po zanimivem  raziskovanju atraktivnih biomov, se bomo odpeljali do pristanišča PLYMOUTH.  Krajši krožni ogled najstarejšega vojaško pristaniškega mesta Anglije, kjer se je ta dežela spremenila v kolonialnega vladarja sveta in nadaljevanje potovanja do NACIONALNEGA PARKA DARTMOOR. Vijugasta vožnja po slikoviti neokrnjeni naravi enega najbolj slikovitih parkov Združenega kraljestva. Foto postanki pri kakšni od kamnitih skupin, postanek v enem od slikovitih krajev ... vsekakor se bomo ustavili v slikoviti vasici BUCKLAND ...  in potem še v PRINCETOWNU (tukaj stoji najbolj slavna angleška ječa…) ali TWO BRIDGES. Močvirna in pusta pokrajina je služila za kuliso slovitemu A. C. Doylu, ki je svojega junaka Sherlocka Holmsa umestil v to okolje (BASKERWILSKI PES). Nastanitev v penzionu na podeželju in nočitev.

5. DAN, torek, 23.6. 2020: TORQUAY   – STONEHENGE – SALISBURY (cca 250 km)

Zajtrk, nadaljevanje vožnje do t. i. »ANGLEŠKE RIVIERE» v turistično središče TORQUAY. Postanek in sprehod.   Na poti iz TORQUAYA vožnja do slovitega megalitskega arheološkega nahajališča STONEHENGE, ki še danes buri človeško domišljijo… Ogled in nato pot v bližnji SALISBURY. Nastanitev v hotelu in nočitev. Zvečer sprehod po starem mestu, obisk lokalnega puba in spogledovanje s staro katedralo …

6. DAN, sreda,24.6. 2020: SALISBURY – OXFORD - STRATFORD UPON AVON (cca 250 km)

Zajtrk. Nato vožnja do univerzitetnega mesta OXFORD. Ogled mestnih znamenitosti in parkov Po tem »izletu v univerzitetni svet« se bomo podali v starodavno mestece STRATFORD UPON AVON, simpatično srednjeveško mesto, rojstni kraj slovitega dramatika SHAKESPEARA. Sprehodili se bomo po mestu, si ogledovali znamenite stavbe – rojstno hišo Shakespearja, NASH'S HOUSE s prekrasnim vrtom, BANCROFT GARDENS, Mestno hišo, Shakespearjev grob itd. Nastanitev v penzionu ali B&B na podeželju  in nočitev.

 7. DAN, četrtek, 25.6.2020: STRATFORD UPON AVON – COTSWOLDS – BRISTOL (cca 200 km)

Po zajtrku potovanje v zanimivo, nekoliko skrivnostno pokrajino tipičnega angleškega podeželja, v znameniti COTSWOLDS. Na kratko se bomo ustavili v naselju  STOWE – ON – THE – WOLD, kjer se bomo ustavili in v eni izmed znanih Tea Rooms. Vijuganje skozi številna slikovita naselja, med drugim skozi naselje BOURTON – ON – THE – WATER,   V nadaljevanju si bomo ogledali slikovito vasico BIBURY, ki jo je slavni angleški slikar Morris označil »kot najbolj slikovito vasico v Angliji«. Res je nekaj posebnega, stare spomeniško varstveno zaščitene hiške, vzpenjajoči se bršljani, kavarnice …. Vožnja do hotela v širši okolici BRISTOLA, nastanitev v hotelu, nočitev.

8. DAN,petek, 26.6. 2020: BRISTOL – GLASTONBURY -  BENETKE – SLOVENIJA (cca 200 km)

Po zajtrku vožnja do znamenitega GLASTONBURYA, kjer se od 70 – tih let odvija najbolj znani angleški pop in rock festival in ki je znamenit iz legende o kralju ARTURJU in SVETEM GRALU. Tukaj je ogleda vredna slavna OPATIJA. Ogled in prosto do odhoda na letališče,  sledi vožnja na letališče BRISTOL. Prihod na letališče in ob 14.50 polet letala v BENETKE. Po pristanku ob 18.05 še transfer v Slovenijo

 

CENA POTOVANJA ZA OSEBO JE : 

1.220,00 € / MINIMUM 8 POTNIKOV

1.290,00 € / MINIMUM 7 POTNIKOV

1.350,00 € / MINIMUM 6 POTNIKOV

 

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE: prevoz s kombijem, cestnine, letalski prevoz na omenjeni relaciji (cena upoštevane letalske vozovnice je 120 eur, takse pa na dan -  45 eur – to je vozovnica samo z ročno prtljago, ki je pri letalski agenciji Easyjet  dimenzije 56 X 45 X 26 cm vključno z ročajem in kolesi), takse, hotelske namestitve po sporedu v dvoposteljnih sobah v hotelih ali penzionih ali B&B turistične kategorije in zajtrkov, DDV, voznik, vodstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO:  DODATNA PRTLJAGA DO  15 KG  -  CCA 45 EUR; POSAMEZNE VSTOPNINE NA LICU MESTA  -  oziroma PAKET - cca  100 EUR; paket večerij: po dogovoru  - naknadno – cca 130 eur

ZAVAROVANJE ODPOVEDNEGA RIZIKA:  65,00 €

Informativne cene nekaterih ogledov: Stonehenge  (15 gbp), Nash House (10 gbp), Shakespearjeva hiša (8 gbp), Salisbury Cathedral (8 gbp), grad Tintangel (12 gbp), Mount St. Michael 13 gbp, Eden project  30 eur

Skladno z 900. členom obligacijskega zakona si pridržujemo pravico do spremembe cene ( če pride do sprememb v menjalno valutnem tečaju ali cenikih prevoznikov ) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov za izvedbo potovanja.

Minimalno število potnikov za izvedbo programa potovanja je 6,7 ali 8 oseb.

Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in lokacij prenočišč, v kolikor mu lokalni agent ne more omogočiti načrtovane želene storitve.

OB PRIJAVI IZPOLNITE PRIJAVNICO KOMPTUR CELJE IN PLAČATE ARO, 30 % cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo are zagotavlja in potrjuje sprejem rezervacije.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTURJA CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo kot tiskana priloga. 

Vljudno vas prosimo, da ob prijavi z naročilnico navedete številko vašega transakcijskega računa, davčno številko in ali ste/niste davčni zavezanec.

PRIJAVE IN INFORMACIJE (samo pismene do najkasneje 20.02.2020): KOMPTUR CELJE, GLAVNI TRG 9, 3000 CELJE, TEL. 051336090

Celje, 4.2.2020


Oddaj poizvedbo