Želite potovati?Anglija
Anglija
 


Izberi iz trenutne ponudbe

MOLDOVA – ROMUNIJA

Cena že od: 395 EUR
Vabimo vas na potovanje v enega najbolj »neznanih delov Evrope«, v Moldovo, državo med Romunijo in Ukrajino, znamenito po dobrem vinu. Na poti proti Sloveniji pa še obisk nekaterih najbolj zanimivih tako imenovane »drakuline Romunije«.

Posebnost programa: letalski prevoz in udoben avtobusni, kratek program!

ATRAKTIVNA CENA!  PRIMERNO ZA MALE ZAKLJUČENE SKUPINE, ENKRATNA PRILOŽNOST!

Odhod: četrtek, 28. maj 2020

Način potovanja : Letalo/Avtobus

1.dan, četrtek,28. maj 2020: SLOVENIJA – DUNAJ – KIŠINJEV

Odhod iz Slovenije in vožnja na dunajsko letališče. Ob 14.05 polet letala Wizzair v CHISINAU (KIŠINJEV), prestolnico Moldove. Po pristanku ob 16.55 vožnja v mesto, začetni krožni avtobusni ogled mesta: Katedralni park, Slavolok, Bulevar Stefan Cel Mare, Parlament, Predsedniška palača, mestna tržnica, Židovska četrt…nastanitev v hotelu in nočitev. 

2.dan, petek,29. maj 2020: KIŠINJEV – VINSKA KLET MILESTI MICI – IASI (cca 250 km)
Po zajtrku nadaljevanje ogledov KIŠINJEVA. Sledi vožnja do vinske kleti z največjo kolekcijo vin na svetu – MILESTI MICI. Vozili in sprehodili ter na koncu degustirali v podzemnem labirintu skoraj 50 kilometrov poti… Sledila bo vožnja v romunsko Moldavijo do tamkajšnjega mesta IASI. Stara kulturna prestolnica Moldavije je še vedno eno od središč družabnega in umetniškega življenja. Popoldanski ogled zanimivega mesta, drugega največjega kraja v Romuniji, panoramski ogled mestnih znamenitosti … IASI je zelo lepo tradicionalno mesto, eno najstarejših v Romuniji. Ob prihodu si bomo ogledali čudovito palačo Roznoveanu, najstarejše narodno gledališče v Romuniji Vasile Alecsandri, cerkev Svetega Nikolaja, ki je bila zgrajena v času Štefana Velikega, Metropolitansko katedralo in cerkev Treh Hierarhov. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. Večerni sprehod po IASIJU  … gostilnice, kavarne, pubi …

3.dan, sobota,30. maj 2020: IASI – GRAD BRAN - BRASOV (cca 310 km)
Po zgodnjem zajtrku vožnja po slikoviti panoramski cesti skozi KARPATE. Na poti bomo spoznavali »pravo Romunijo«, državo v tranziciji, med socializmom in kapitalizmom… postanki za oddih. Pozno popoldne prihod do »Drakulinega gradu« BRAN. Ogled gradu in zatem nočitev v starodavnem BRASOVU, mesto z »nemškim poreklom«. Nastanitev v hotelu, večerni sprehod po vedno živahnem mestnem središču…bogato nočno življenje…

4.dan, nedelja, 31. maj 2020: BRASOV – SIBIU (HERMANNSTADT) – TEMIŠVAR – SLOVENIJA  (cca 1.150 km)
Zajtrk, nato pa »vijuganje« v TRANSILVANIJO do znamenitega mesta nemške skupnost – SIBIA (HERMANNSTADT), pred leti evropske prestolnice kulture, enkratno obnovljenega bisera transilvanske arhitekture. Nadaljevanje potovanja v dolino reke MURES in zatem nadaljevanje potovanja v banatsko prestolnico TEMIŠVAR. Tam se bomo ustavili  na TRGU ZMAGE, kjer so Opera, Romunska, Srbska cerkev, številne secesijske stavbe. Sledil bo še ogled TRGA SVOBODE in TRGA ENOTNOSTI ter prosti čas za oddih. Nadaljevanje potovanja ob 18.00. Povratek vodi po avtocesti v smeri Budimpešte in Slovenije in traja cca 8 ur (642 km). Povratek v Slovenijo, prihod v zgodnjih jutranjih urah (cca Maribor – 03.00, Celje, 03.30, Ljubljana, 04.30)

Cena  potovanja za osebo:

395,00 € / minimum 30 potnikov

435,00 € / minimum 20 potnikov

465,00 € / minimum 10 potnikov

Cena vključuje: vsi prevozi z modernim turističnim avtobusom, stroški voznika z dodatnim voznikom na koncu potovanja, letalski polet in letališke takse, cestnine in takse, parkingi,  namestitev v hotelih 3 ***  v dvoposteljnih sobah, NOČITEV/ZAJTRK,  vsi ogledi z vstopninami (vključene vstopnine: ogled in degustacija v vinski kleti Milesti Mici, grad Bran, krožni ogledi po mestih,  osnovno nezgodno zavarovanje, ddv, vodenje in organizacija izleta.

Cena upošteva: udeležbo najmanj 10, 15  ali 30 oseb


Doplačilo: Enoposteljna soba:   naknadno – cca 60 eur

PRIJAVE IN INFORMACIJE: SAMO PISMENE PRIJAVE DO   (PO DOGOVORU)