Želite potovati?Anglija
Anglija
 


Izberi iz trenutne ponudbe

PHILADELPHIA - WASHINGTON - NIAGARSKI SLAPOVI - TORONTO - NEW YORK

Cena že od: 2550 EUR

ODHOD: 23 APRIL – 3 MAJ  2020 – DUNAJ/NEW YORK/DUNAJ

NAJVEČJE ŠTEVILO POTNIKOV: 8 OSEB; ČAS POTOVANJA: 11 DNI – 9 NOČITEV

NAČIN POTOVANJA: LETALO / KOMBI - KOMBI: 12 SEDEŽNI FORD TRANSIT ALI PODOBEN

 

PROGRAM POTOVANJA

 

1. dan, 23.april 2020: SLOVENIJA – DUNAJ – NEW YORK – PHILADELPHIA

Zgodaj zjutraj prevoz potnikov na letališče DUNAJ. Ob 10.15 polet z letalsko družbo LUFTHANSA  v NEW YORK. Po pristanku v NEW YORKU  ob 13.50 in po opravljenih mejnih formalnostih (cca 1:30 h), prevoz v PHILADELPHIO. Nastanitev v hotelu v okolici mesta ( npr. MT. LAUREL). Nočitev.

 

2. dan, 24. april 2020:  PHILADELPHIA  - WASHINGTON
Po zajtrku prevoz v center PHILADELPHIE in celodnevni ogled zgodovinskega mesta, nekdanje prestolnice ZDA. Obiskali bomo Liberty Hall, si ogledali Liberty Bell, sprehodili po najstarejši ulici Elfreth's alley. Tu so še South street, mestna hiša, Love park, muzejska četrt, … V času kosila si lahko privoščite znameniti Philly Cheesestake sendvič, proti večeru pa se bomo odpeljali v glavno mesto ZDA, v WASHNGTON. Nastanitev v hotelu, nočitev. Večerni ogled Georgetowna, univerzitetnega dela mesta s številnimi bari in restavracijami in bogatim nočnim življenjem…

 

3. dan, 25. april 2020: WASHINGTON

Po zajtrku ogledi WASHINGTONA. Najprej  krožna vožnja po mestu: Bela hiša, številni spomeniki ameriškim voditeljem – Washington, Jefferson, Lincoln, Arlingtonsko pokopališče, ….  nadaljevanje ogledov mesta: Capitol, vrhovno sodišče, postaja Union, Pentagon, muzeji na Mallu. Skratka preživeli bomo lep dan v prestolnici ZDA.

 

4. dan, 26. april 2020: WASHINGTON - NIAGARA

Po zajtrku vožnja skozi APALAČE z vmesnimi postanki za foto panorame. Pozno popoldan prihod kraj nastanitev. Nočitev.

 

5. dan, 27. april 2020: NIAGARSKI SLAPOVI

Po zajtrku nadaljevanje potovanja v smeri Niagarskih slapov. Ogled »AMERIŠKIH SLAPOV« in vožnja z ladjico Maid of the Mist. Sledi vožnja v Kanado in tam ogled slapov na kanadski strani. Nočitev v hotelu na kanadski strani!

 

6. dan, 28.april 2020: NIAGARSKI SLAPOVI – TORONTO – NIAGARSKI SLAPOVI

Zajtrk. V primeru poznega prihoda ogled kanadske strani slapov.  Po končanih ogledih vožnja po slikoviti turistični cesti skozi parke in sadovnjake ter vinograde ob reki Niagari ter Ontarijskim jezerom do mesta TORONTO. Po prihodu krožni panoramski ogled največjega kanadskega mesta: CN Tower, Casa Loma, Mestna hiša, Younge Street – baje najdaljša ulica na svetu, itd. Vrnitev v Niagaro, večerja in nočitev.

 

7. dan, 29.april 2020:  NIAGARSKI SLAPOVI  -  FINGER LAKES - WEST POINT

Po zajtrku vožnja v sadjarsko – vinogradniško deželo območja jezer – FINGER LAKES. Postanki za panorame, nadaljevanje potovanja v smeri znamenite vojaške akademije WEST POINT. Nočitev v okolici.

 

8. dan, 30. april 2020: NEW YORK

Po zajtrku vožnja v smeri New York-a. Postanki na poti in nadaljevanje poti proti New Yorku. Ob prihodu v mesto vožnja na Manhattan. Nastanitev v hotelu in popoldanski sprehod z vodnikom po mestu, prvi uvodni ogledi mesta, sprehod po Times Squaru, itd. Povratek v hotel, nočitev.

 

9.  dan, 1. maj 2020: NEW YORK

Zajtrk. Ogledali si bomo vse najpomembnejše znamenitosti mesta. Celodnevni ogld. S podzemno železnico in avtobusi se bomo popeljali skozi najpomembnejše mestne četrti Manhattna (Harlem, Midtown, China town, Little italy, Hell's kitchen, Downtown,…)…  se povzpeli na Empire state building in One world tower … z  ladjico bomo prečkali zaliv in napravli nekaj lepih fotografij Liberty in Ellis islanda … se sprehajali po centralnem parku … … si vzeli čas za nakupe in v mestu neizmerno uživali.  Nočitev.

 

10. dan, 2. maj : NEW YORK – FRANKFURT

Dopoldan še prosto za zadnje oglede, sprehode, nakupe … ob 12.00 prevoz na letališče in ob 16.05 z letališča JFK  popoldansko – nočni let v Evropo.

 

11. dan, 3. maj 2020 : EFRANKFURT - DUNAJ

Pristanek na letališču FRANKFURT ob 05.45 in ob 08.50 polet letala na DUNAJ, kjer j pristanek ob 10.10. Prevoz v CELJE. Organiziran prevoz v Slovenijo.

 

CENA POTOVANJA :

 

2.750,00 €  NA OSEBO (minimum 8 prijavljenih potnikov) – ČE STA DVA POTNIKA V SOBI

2.550,00 €  NA OSEBO (minimum 8 prijavljenih potnikov) – ČE SO ŠTIRJE POTNIKI V SOBI

 

 STORITVE KI SO VKLJUČENE V CENO

 

-          POVRATNA LETALSKA VOZOVNICA Z LETALIŠKIMI TAKSAMI (trenutna cena na dan 30.10.2019 je 312 eur)

-          ORGANIZIRAN PREVOZ OB ODHODU IN OB POVRATKU NA LETALIŠČE  – EVROPA (Dunaj/Benetke/Zagreb)

-          ORGANIZIRANI PREVOZ OB POVRATKU NA LETALIŠČE – NEW YORK

-          9  X HOTELSKE NAMESTITVE Z KONTINENTALNIM  ZAJTRKOM: 1 X PHILADELPHIA – OKOLICA MESTA ; 1  X WASHINGTON – OKOLICA MESTA; 1 X BEDFORD – OKOLICA MESTA ; 3 X NIAGARA FALLS – KANADSKA in AMERIŠKA STRAN; 1 X WEST POINT – OKOLICA, 2 X NEW YORK – MANHATTAN

-          VSI PREVOZI Z UDOBNIM KOMBIJEM (12 ALI 15 SEDEŽNI) PO ZDA

-          VSI STROŠKI GORIVA, CESTNIN IN PARKIRNIN NA POTI

-          VSTOPNINE : STATEN ISLAND FERRY; NATURAL HISTORY MUSEUM ali NATIONAL MUSEUM OF ART ali AIR & SPACE MUSEUM; LADJICA MAID OF THE MIST – NIAGARA FALLS; LIBERTY HALL – PHILADELPHIA

-          JAVNI PREVOZI PO MANHATTNU; METRO CARD – NEOMEJENA VOŽNJA Z METROJEM IN AVTOBUSOM

-          VSI ZUNANJI OGLEDI PO PROGRAMU

-          KVALITETNO VODSTVO

-          ORGANIZACIJA POTOVANJA

-          DDV

 

STORITVE KI NISO VKLJUČENE V CENO

 

-          DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO 300,00 €

-          ZAVAROVANJE Z ASISTENCO V TUJINI

-          ESTA – NAJAVA POTOVANJA V ZDA – CCA  14 $

-          ETA – NAJAVA POTOVANJA V KANADO – CCA 7 $

-          NAPITNINE

-          OSEBNI STROŠKI

-          ODPOVEDNI RIZIKO – 132,00 €

 

MOŽNA DOPLAČILA

-          HOP ON/HOP OFF BUS (48h) – cca 55,00 €

-          PREDSTAVA NA BROADWAYU – od 100,00 € dalje

-          ONE WORLD TOWER – cca 37,00 €

-          EMPIRE STATE BUILDING – cca 37,00 €

-          CN TOWER – TORONTO  - cca 28,00 €

-          4 X VEČERJA (brez pijače in napitnine) V TIPIČNIH RESTAVRACIJAH – 160,00 €

-          HELIKOPTERSKI PRELET MANHATTNA – od 190,00 € dalje

-          LETALONOSILKA INTREPID – 30,00 €

-          KROŽNA VOŽNJA Z LADJICO OKOLI MANHATTNA – cca 40,00 €

 

PRIJAVE IN INFORMACIJE : pisne prijave najkasneje do 15.03.2019 – ob prijavi akontacija v znesku 850,00 €

 

PLAČILNI POGOJI : Po dogovoru, s poravnavo celotnega zneska potovanja do 14 dni pred odhodom

 

ZAVAROVANJE ODPOVEDI POTOVANJA: Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin (ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini) potovanja ne bo udeležil, lahko sklene zavarovanje odpovedi potovanja. Zavarovanje krije stroške odpovedi turističnega potovanja, ki jih mora kupec turistične storitve povrniti organizatorju zaradi odpovedi oziroma neudeležbe na potovanju. Zavarovalnica krije stroške odpovedi turističnega potovanja v primeru nezgode, smrti ali poslabšanja zdravstvenega stanja zavarovanca ali ožjih svojcev, uradnih pozivov in elementarnih nesreč, ki zavarovancu onemogočajo potovanje. Stroški so kriti tudi v primeru, ko zaradi navedenih razlogov potovanje odpovedo zavarovančevi sopotniki, navedeni v isti polici.  Zavarovalna premija znaša 5 % od vrednosti potovanja in znaša 132 € – obračun pri udeležbi minimum 8 potnikov. V primeru drugačne udeležbe se odpovedni riziko preračuna.


Opomba: Potnik je pred potovanjem dolžan preveriti pravilnost podatkov v prijavnici. Cena letalske vozovnice je zagotovljena, ko je le-ta plačana. Ko je vozovnica izdana, so spremembe mogoče pod pogoji, ki jih določa prevoznik v svojih pravilih. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe cen in urnika poletov brez predhodnega obvestila.

Cena potovanja je izračunana na maksimalno 8 potnikov, program pa je veljaven skladno z našimi splošnimi pogoji. Skladno z 900. Členom Obligacijskega zakona  si pridržujemo pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalno valutnem tečaju ali cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov za izvedbo potovanja.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTUR CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo kot tiskana priloga.  Splošne informacije, opisi poti, pogoji za potovanje in navodila so navedeni v ostalih naših katalogih!

Pri nas lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco, pripravljeno z Zavarovalnico Triglav in Mercur Assistance ali z zavarovalnico Slovenika in Corisom.